به گزارش سایت دانلود نمونه سوالات آزمون استخدامی آموزش و پرورش 94 به نقل از خبرگزاری خبرآنلاین، علی اصغر فانی در سومین روز از اجلاس مدایران و روسای آموزش و پرورش درباره ادامه فعالیتهای مجتمعهای آموزشی اظهار کرد: در دستورالعملی که حدود ۱۵ روز گذشته در نشست با مدیران کل استانها جمعبندی و نهایی شد، پیش بینی کردیم اگر مجتمعهای آموزشی با شرایط مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش سازگار باشند ادامه فعالیت خواهند داد و اگر سازگار نبودند این مجتمعها جمع خواهد شد.
مجتمعهای خلاف ضابطه تعطیل میشوند
او ادامه داد: در این صورت معلم راهنما جایگزین مجتمعهای آموزشی روستایی خواهد شد؛ برآورد ما این است که اگر این اتفاق بیفتد بیش از ۱۶ هزار نیروی انسانی در کشور صرفه جویی میشود. براین اساس مجتمعهایی که طبق ضابطه تشکیل نخواهند شد جمع میشوند.
فانی در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا به کارگیری نیروی انسانی دوره متوسطه و ابتدایی را کیفیت بخش میدانید؟ گفت: چهار سال گذشته کلاس ششم ابتدایی به مقطع ابتدایی اضافه شد از همان زمان باید پیش بینی میکردیم که به هم ریختگی ساختار آموزشی عوارضی دارد. در آن زمان ۴۸ هزار نیروی انسانی کم داشتیم که نه تربیت و نه استخدام کرده بودیم.
فانی ادامه داد: حتی کلاس درس هم کم داشتیم و برخی انباریها در مدراسی که پنجره هم نداشتند به کلاس درس تبدیل شدند. در هر صورت وقتی نظام ۳ ۳ ۶ مستقر میشود مشکلاتی به همراه خواهد داشت.
او ادامه داد: امسال استقرار این نظام به دوره متوسط دوم رسیده است و دوره متوسطه از این پس سه کلاسه خواهد شد و دورهای که چهار پایه بوده یک چهارم نیروی انسانی را در این صورت مازاد بر نیاز خواهدداشت که باید در این خصوص تدبیر کرد.
امتیاز ویژه معلمانی که از مقطع متوسطه به ابتدایی میروند
وزیر آموزش و پرروش با بیان این که یک روش باقی ماندن نیروهای انسانی و فعالیت نکردن آنها تا زمان بازنشستگی است که اعتبارات ما اجازه این کار را نمیدهد گفت: روش دیگر مدیریت نیروهاست تا بتوانیم از مشکلات عبور کنیم. یکی از سختیهای روسای مناطق در سال جاری همین است و باید با همکاران متوسطه جلساتی برگزار کنند تا بتوانیم مشکلات را حل کنیم.
به گفته فانی، معاونت پشتیبانی امتیازاتی را برای همکاران متوسطه که برای تزریق به مقطع ابتدایی میروند لحاظ کند؛ بر این اساس امتیاز ۱۳۰۰ برای این همکاران به ۱۵۰۰ افزایش مییابد که جزییات آن را به زودی ابلاغ خواهیم کرد.
تسویه مطالبات معلمان
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر زمان پرداخت مطالبات بازنشستگان اظهار کرد: در جلسه غیرعلنی مجلس پیش از استیضاح گزارشی را درخصوص وضعیت معیشتی معلمان ارائه کردیم که نتیجه آن تشکیل کمیته مطالبات اقتصادی بود و تاکنون پنج جلسه آن برگزار شده است.
او با بیان اینکه مطالبات بازنشستگان تا پایان ۶ ماهه اول سال ۹۳ پرداخت شده اما در شش ماهه دوم ۹۳، ۲۰ تا ۲۵ درصد این پاداش پرداخت شده است ادامه داد: برای تسویه این مطالبات، ۱۰۵۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده و کار در دست پیگیری است.
او همچنین در پاسخ به پرسشی درباره همزمان شدن کنکور سراسری با ماه رمضان در سال آینده گفت: این موضوع از اختیارات سازمان سنجش و وزارت علوم است و به آموزش و پرورش مرتبط نیست.
مشکل احداث مدرسه در شهرکهای جدید التاسیس
فانی همچنین درباره مشکل فضای آموزشی لازم برای شهرکهای جدیدالتاسیس و مسکن مهر اظهار کرد: در ابلاغیه مقام معظم رهبری آمده است شهرکسازان وظیفه دارند امر مدرسهسازی را برعهده بگیرند. براین اساس باید انبوه سازانی که بیش از ۲۰۰ واحد میسازند برای ساخت مدرسه نیز اقدام کنند. این موضوع در قانون بود که حذف شد و ما در حال پیگیری در کمیسیون زیربنایی دولت در این خصوص هستیم. وزارت راه معتقد است این کار باعث افزایش قیمت مسکن میشود.
وزیر آموزش و پرورش بر ضرورت افزایش تحت پوشش قرار دادن دختران در مقطع ابتدایی و متوسطه تاکید و اظهار کرد: مشاوران امور بانوان استانها بر توسعه فنی و حرفهای و ایجاد توازن در شاخهها و رشتههای دختران توجه داشته باشند.
اولویت استخدام آموزش و پرورش با فرزندان فرهنگیان است
فانی در پاسخ به پرسشی درباره بیتوجهی به فرزندان فرهنگیان در استخدامها گفت: در آزمون استخدامی اخیر فرزندان فرهنگیان از اولویت برخوردارند.
“حق نوار مرزی”
او در ادامه درباره برقراری حق نوار مرزی و تبعیض میان مناطق گفت: این قانون برای همه مناطق اجرا نشده و ما تابع وزارت کشور هستیم و هر منطقهای که این وزارتخانه به ما اعلام کند، حق نوار مرزی را پرداخت میکنیم. سال گذشته سیستان و بلوچستان مشمول این قانون شد و ۴۰ میلیارد تومان بار مالی آن بود و این حق برای مابقی استانها از اول فروردین ماه ۹۴ پرداخت میشود.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره ادامه تحصیل فرهنگیان دارای مدرک معادل گفت: سالها قبل که معاون وزارت آموزش و پرورش بودم این موضوع را پیگیری و حل شد. طی ۸ سال دولت و نهم و دهم تعدادی با مشکل مواجه شدند که از طریق شورای عالی انقلاب فرهنگی پیگیری کردیم و در شورای معین به تصویب رسانیدم اما چون دستگاههای دیگر هم این مشکل را داشتند وزارت علوم با چالشهایی مواجه شد که باید برای حل موضوع با وزیر علوم مذاکراتی داشته باشند.
هزینه تغذیه دانشآموزان مدارس شبانهروزی
فانی درباره وضعیت مدارس شبانهروزی نیز گفت: ۴۰۶ هزار دانشآموز در مدارس شبانهروزی تحت پوشش داریم که هزینه روزانه آنها که در اختیار ماست ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ تومان است که بسیار ناچیز است. راهکارهایی پیشبینی کردیم که از جمله آنها دریافت هزینه تغذیه دانشآموزان از اولیاست.
او با بیان اینکه در تلاش هستیم مبلغی را به عنوان سرانه به مدارس شبانهروزی تحویل دهیم، گفت: اخیرا کمیته بین دستگاهی با حضور وزارت کار، بنیاد برکت و معاونت توسعه مناطق محروم ریاست جمهوری تشکیل شده و سعی میکنیم منابع مختلفی را برای رسیدگی به مناطق محروم جذب کنیم. امسال ۷ میلیارد تومان از محل منابع تخریب و بازسازی به تجهیز مدارس شبانهروزی اختصاص دادیم.
معلمان بازشنسته ای که تمایل به کار دارند
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این که چرا بازنشستگی پیش از موعد فرهنگیان اجرا نمیشود؟ گفت: چند سال قبل از دولت احمدینژاد و همچنین اخیرا با این مشکل مواجه شدیم که نیروی انسانی خوب توزیع نشده است. استخدامهای غیربومی در مناطق محروم و انتقال آنها به زادگاهشان باعث ایجاد عدم توازن در نیروی انسانی شده است. پیشنهاد دادم بازنشستگی پیش از موعد را به ویژه در مناطقی که تورم نیروی انسانی داریم اجرا کنیم.
فانی ادامه داد: لایحهای تدوین و تصویب شد اما با چیزی که به اجرا در آمد فاصله داشت. در حال حاضر باید گفت بازنشستگی با سنوات ارفاقی قانونی نیست اما از دولت اجازه گرفتیم افرادی که به سقف بازنشستگی رسیدهاند و مایل به ادامه خدمت دارند را نگه داریم و معادل آن بازنشستگی پیش از موعد برای کسانی که شرایط آن را دارا هستند اعمال کنیم. امسال هم همین کار را خواهیم کرد.